Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Festemidler og beslag

Byggevarer festet sammen i et system blir til slutt et byggverk. Kvaliteten på selve sammenføyningen av enkeltkomponentene er derfor av stor betydning for en solid og varig byggkonstruksjon. En skrue er derfor ikke bare en skrue i denne sammenhengen.

En innfestning på et bygg skal takle mange utfordringer. Motstand fra tyngdekreftene, ytre værpåkjenninger, varierende inneklima og hvordan materialer og festemiddel fungerer sammen rent kjemisk er blant variablene. Ved valg av innfestning skal ikke noe av dette være gjenstand for antagelser. For å få en sikker byggkonstruksjon er det helt avgjørende å bruke godkjente festemidler med de rette egenskapene.

Mekanisk innfesting

Spiker, skruer, bolter og byggbeslag utgjør hovedgruppene innenfor mekanisk innfestning. Så lenge du skal føye sammen to byggevarer, finnes det i XL-BYGG sitt sortiment garantert en skrue, bolt eller spiker som passer akkurat ditt behov. Du velger selv om du vil spikre for hånd eller ta i bruk en spikerpistol til for eksempel kledningsjobben eller listingen av stua. Husk også at byggevarene i stadig større grad leveres i en behandlet form slik at kjemi mellom byggevare og festemiddel er viktig å ha med i vurderingen. Valg av skruer ved montering av terrassebord vil for eksempel avhenge av type terrassegulv og værforhold.

Kjemisk innfesting

Krav om skjult innfestning eller ønske om å unngå forboring og plugger er to eksempler der lim kan løse innfestingsoppgaven enklere og raskere enn det mekaniske alternativet. Utvalget av lim for ulike formål er stort og krav til holdfasthet, bruk ute eller inne samt type materialer som skal føyes sammen er viktige faktorer som må vurderes.

Fra rene limprodukter med en stabil og bestandig yte er det en glidende overgang til mer rendyrkede fugemasser. Fugemassene har også limegenskaper, men deres primære funksjon er å skape en tett og fleksibel forsegling i skjøten mellom to byggematerialer.

Ta ikke sjanser, men fortell fagfolka hos XL-BYGG om prosjektet og materialvalget, så får du trygge festemidler fra de ledende leverandørene som passer ditt prosjekt.

LES ARTIKKELEN

Gode tips til innfesting

Tar du en titt i hyllene hos en byggevareforhandler, finner du fort ut at det finnes utrolig mange skruer å velge mellom. Så hvordan går du egentlig frem for å velge den riktige skruen?

LES ARTIKKELEN

Velg festemidler tilpasset konstruksjon og værforhold

Galleri_festemidlerogbeslag_1_1050x650.jpg
Riktige festemidler er viktig for en varig byggkonstruksjon. Foto: XL-BYGG
Galleri_festemidlerogbeslag_3_1050x650.jpg
Spør ekspertene hos XL-BYGG om festemilder. Foto: XL-BYGG
Galleri_festemidlerogbeslag_2_1050x650.jpg
Festemidler og beslag kun fra ledende leverandører. Foto: ESSVE

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.