:

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Nå blir det enda enklere å lage effektvegger på badet

Vil du freshe opp baderomsveggene med tidsriktige mønstre eller terrasso-utseende, bør du sjekke ut de siste nyhetene innen baderomspanel

Baderomspanel har vært på markedet i mange år og har bidratt til at det har blitt enklere å bygge bad som både er lekre og vanntette. Da platene først kom på markedet hadde de i stor grad dekorer som etterliknet ulike type fliser.

Flismønstrene finnes selvsagt enda og er populære hos mange, men det finnes også mye mer. Vi kan nevne plater med dekor som ser ut som tre, stein og betong, eller plater med tredimensjonal dekor som gir et levende og naturtro uttrykk. De siste årene har særlig plater med stein- eller betongutseende vært dominerende i trendbildet. En annen ting som er populært, er å lage effektvegger for å få kontraster på badet. For å få til dette har det vært vanlig å kombinere plater med ulike dekorer, men nå finnes det også andre muligheter.

Fibo har for eksempel lansert plater med fresemønstrene fiskebein, hexagon og brick wall. De er i samme dekor som andre plater, så det er kun selve mønsteret som skiller dem fra hverandre. Da kan du på en enkel måte lage stilige effektvegger kun ved å variere mønstrene.

Bilde: Baderomspanel med mønster som hexagon og fiskebein gjør at du kan lage nye kombinasjoner på baderomsveggene. (Foto: Fibo)

Terrasso på badet

Terrasso er et materiale bestående av hvit eller farget sementmørtel med korn av marmor som fyllstoff. Etter herding blir materialet slipt slik at marmorkornene kommer tydelig frem. Det brukes både på vegger, til bordplater og på gulv, og har blitt svært populært de siste årene.

Nå har Fibo også lansert baderomspanel med terrasso-dekor. Fibos plater med terasso-dekor finnes både i en lys og en mørk variant, og begge to kan fås med fiskebein- og hexagonmønster.

Enklere montering med nytt verktøy

Ved å lese og følge monteringsanvisningen, klarer de fleste som har litt erfaring med snekring å montere baderomspanel. Med lanseringen av et nytt sentreringsverktøy som gjør det enklere å lage hull i platene, reduseres også risikoen for å bomme når du skal lage hull til rørboksene som rørleggeren har montert i stenderverket.

Den vanlige måten å gjøre dette på er ved å måle seg frem til senterpunktet i rørboksen, overføre målet til platen og bruke en hullsag til å skjære ut hullet. Da er du imidlertid avhengig av at målene er helt riktige for at platen skal passe. Hvis du bommer er det ikke alltid du klarer å fikse det uten å finne frem en ny plate og prøve på nytt.

Med sentreringsverktøyet er det veldig mye enklere. Det baserer seg på at du først bruker en liten hullsag til å lage et hull i platen ca. der senterpunktet på veggboksen er. Deretter kan du tørrmontere platen og bruke verktøyet som en guide til å finne nøyaktig senterpunkt og sage ut et perfekt sentrert hull med en hullsag i riktig størrelse.